Wat kan ik doen met Relatietypes?

Gewijzigd op Wed, 08 Nov 2023 om 01:56 PM

SpinOffice werkt met relatietypes, dit is een handige manier om onderscheid te maken tussen de verschillende relaties die u heeft; klanten, prospects, leveranciers, stakeholders etc.

Met relatietypes kunt u:

1. relaties filteren
    Op het relatiescherm vindt u bovenaan de optie Relaties filteren. Gebruik dat om relaties te filteren op basis van ieder gewenst relatietype. Zo krijgt u gemakkelijk een overzicht van uw klanten, hot prospects of leveranciers.
  2. gebruikerstoegang beheren
    Ga naar menu-optie Beheer -> Gebruikersinstellingen -> Relatieypes om te bepalen welke gebruiker toegang mag hebben tot welke relatietypes, en dus tot groepen relaties. Lees Rechten & Machtigingen.
  3. bepalen welke relatietypes moeten synchroniseren

Ga naar menu-optie Beheer -> Gebruikersinstellingen -> Synchronisatie om te bepalen welke relatietypes moeten synchroniseren met uw mobiele apparaten.

Bij het toevoegen van nieuwe relaties, zowel individu als door massa-import, is het relatietype een verplicht veld om in te vullen. Zoals u kunt zien, is dit een belangrijk veld in de database.

Belangrijke opmerking: een relatie in uw database kan maar één relatietype hebben.