Hoe voeg ik een nieuwe relatie toe?

Gewijzigd op Wed, 08 Nov 2023 om 11:34 AM

Voeg nieuwe relaties toe vanaf verschillende plaatsen in SpinOffice. Bijvoorbeeld in het home-scherm, de Postvak IN, het relatiescherm of via het hoofdmenu. In alle gevallen verschijnt het volgende scherm:

Vul de relevante informatie in en ga naar de subitems aan de linkerkant om meer informatie over de contactpersoon toe te voegen, zoals de info-velden en de gewenste labels.

In het veld ‘Relatietype’ bovenaan geeft u aan welk type contact u wilt toevoegen. Bijvoorbeeld een bedrijf, leverancier, persoonlijke vriend, prospect etc. Maak uw eigen relatietypes via het hoofdmenu optie Beheer -> Relatietype.

Wanneer u een e-mailadres aan de nieuwe relatie toevoegt, gebruik dan "Koppel alle e-mailberichten aan deze relatie" als u ook alle e-mails in het archief wilt hebben. Vink het selectievakje aan en SpinOffice verzamelt alle e-mails in de database en slaat ze op in het archief van deze relatie. Standaard staat deze instelling aangevinkt.

Als u alle gegevens van de contactpersoon heeft ingevuld, klikt u op Opslaan en SpinOffice zal een nieuwe relatie maken en deze aan de database toevoegen.

Voeg meerdere relaties toe via een massa-import. Op dit moment is massale import uit .CSV / .XLS-bestand, Mac Contacten, Office 365 of Mailchimp mogelijk. Lees hier hoe u een massa-import uitvoert.