Hoe kan ik mijn contacten uit Gmail importeren?

Gewijzigd op Fri, 20 Jan 2017 om 04:27 PM

Volg onderstaande stappen om uw Gmail-contacten in SpinOffice te importen:

1. Ga naar de lijst met contactpersonen in uw Gmail account.
  2. Klik op 'Meer' en dan 'Export'.
  3. Kies export format 'Google CSV' en klik op 'Export'.
  4. Het bestand wordt gedownload op uw computer. Onthoud waar u het bestand opslaat.
  5. Open Microsoft Excel en kiezen voor een nieuw blad.
  6. Kies het menu-optie Data -> Import externe gegevens -> Tekst.
  7. Kies de Gmail-CSV-bestand.
  8. Kies 'Separaat' als bestandstype en klik op 'Volgende'.
  9. Als separator kiest u 'Komma'.
  10. Klik op 'Volgende' en 'Afronden'.
  11. Verwijder fouten en rare leestekens zoals deze * :::.
  12. Sla het bestand lokaal op.
  13. Open SpinOffice.
  14. Ga naar Extra -> Importeren -> Relaties ->  uit .CSV, XLS of .XLSX.
  15. Upload het relatiebestand.
  16. SpinOffice toont een scherm waarin u een match dient te maken tussen de kolommen van het relatiebestand en de velden in SpinOffice.
  17. Om een succesvolle import te krijgen zijn de volgende velden verplicht: voornaam, achternaam of e-mailadres.

SpinOffice leidt u door het matchingsproces en geeft u een signaal indien u kunt importeren. Zodra u de relaties heeft geïmporteerd zijn ze gelijk zichtbaar in uw database.