Hoe importeer ik een groep relaties?

Gewijzigd op Fri, 24 Nov 2023 om 02:16 PM

Importeer bestaande zakelijke en persoonlijke contacten uit verschillende bronnen in SpinOffice. Welke bronnen zijn beschikbaar? Zie onderstaande opties.

Importeer contacten

U vindt de importopties binnen uw Home Dashboard, dan binnen de Relatie-widget het hamburger icoon, menu-optie Importeer relaties. Dezelfde importopties zijn uiteraard ook te vinden binnen het hoofdmenu, optie Extra -> Importeren -> Relaties.

Alle geïmporteerde relaties komen meteen netjes in uw relatielijst terecht.

Apple Contacten:

Deze optie is alleen beschikbaar voor Mac-gebruikers. Zodra u op de knop klikt, importeert SpinOffice al uw contacten inclusief hun contactgegevens. Op de mobiele iOS-app bevindt de optie zich in de rechterbovenhoek.

Office 365 Contacten:

Met een druk op de knop worden alle contactpersonen, inclusief contactgegevens, adressen en notities in SpinOffice geïmporteerd. U koppelt eenmalig uw Office 365 account met SpinOffice en SpinOffice doet de rest!

.CSV of .XLS bestand:

Selecteer de optie 'CSV, XLS of .XSLX formaat' en upload uw gegevensbestand van uw lokale computer. Het enige wat u hoeft te doen is een match te maken tussen de kolommen van uw Excel-bestand en het gewenste SpinOffice veld. De applicatie helpt u per kolom in dit proces.

Bepaal ook het relatietype dat de relaties moeten krijgen. Indien dat niet wordt aangegeven dan is de standaard 'Import'. Het is mogelijk om via een massa aanpassing dit achteraf aan te passen indien nodig.

(Opmerking: Om het land-veld te kunnen importeren, zorg er dan voor dat de Excel kolom "Land" de twee letters ISO-landcodes bevat. Voor de volledige lijst: https://countrycode.org)

Mailchimp

In de Pro-versie kunt u Mailchimp verbinden door een Mailchimp API-sleutel op te geven en een mailinglijst te selecteren om te importeren.