Hoe doe ik een massa-actie t.b.v. een relatie-aanpassing en groepsmailing?

Gewijzigd op Mon, 13 Nov 2023 om 10:44 AM

Op het Relatielijst-scherm zijn al uw zakelijke relaties te vinden. Op dit scherm kunt u door middel van filters massa-acties uitvoeren zoals massa relatie-aanpassingen en het versturen van een groepsmailing. Beide dus op basis van een filter.

Een massa relatie-aanpassing kan zijn het invullen van een veld, relatietype of label voor een groep relaties. Of het verschuiven van waardes in een veld naar een ander veld of het verschuiven van een label.

Een groepsmailing sturen kan dus ook op basis van een filter. Dit laatste wordt onderaan dit support-artikel besproken.

Hierbij de stappen voor een massa relatie-aanpassing:

1. Klik op Filter relaties bovenin het scherm, of kies een van de filteropties binnen de relatie-widget aan de rechterkant.

2. Welke optie ook kiest, in alle gevallen geeft SpinOffice aan waar u op wilt filteren:
    • Kies Filter relaties om ieder gewenst veld in SpinOffice te kiezen waarop u wilt filteren. U kiest zelf de gewenste voorwaarden voor uw selectie; bijvoorbeeld "bedrijfsnaam is...", of "relatietype is...", of "postcode bevat...".
    • Kiest u een veld aan de rechterkant door op het 'filter'-pictogram te klikken, dan worden alle relaties gefilterd met dezelfde waarde.
  3. Pas de gewenste filter toe (bijvoorbeeld door een selectie op relatietype, info-veld f label)
  4. Alle relaties worden getoond op de plek waar normaal uw relaties staan. Zie hieronder een voorbeeld. We hebben gekozen voor een filter op het label 'hot prospect'. Alle 12 hot prospects worden getoond:

5. Nu kunt u een massa relatie-aanpassing doorvoeren. Klik op Massa-acties bovenin het scherm:

6. De volgende opties worden getoond:

7. Kies de gewenste optie:
    • Massa relatie-aanpassing
      Het volgende scherm wordt getoond.

Bepaal wat u met het gefilterde relaties wilt doen. In ons voorbeeld de 12 hot prospects. Selecteer een veld dat u wilt invullen of wijzigen voor de gefilterde groep. Klik op Aanpassen om de actie uit te voeren.
    • Verstuur groepsmailing
      Gebruik deze optie om een mailing te sturen naar deze gefilterde groep relaties. Er wordt een nieuw scherm geopend waar u een bericht kunt typen of een bestaand sjabloon kunt kiezen om het naar iedereen te verzenden. Lees hier stap voor stap hoe dit te doen.
    • Voeg toe aan favorieten
      Deze optie zal binnenkort verdwijnen. Hiermee kunt u de gefilterde relaties toevoegen aan een favorietengroep.
    • Voeg label toe aan relaties
      Een gemakkelijke optie om een bestaande tag aan alle gefilterde relaties te geven.
    • Verwijder relaties
      Verwijder alle gefilterde contacten in een handomdraai. Wees voorzichtig, want deze optie is onomkeerbaar.
  8. Na het doorvoeren van de gewenste massa-actie zijn de aanpassingen direct zichtbaar in uw database.

Het kunnen maken van filters en de daarbij behorende mogelijkheid tot massa-acties zijn dus een buitengewoon krachtige functie in SpinOffice.