Hoe maak ik onderling werknemer/werkgever relaties aan?

Gewijzigd op Tue, 14 Nov 2023 om 08:44 AM

Het is mogelijk om relaties als werknemer te koppelen aan een bedrijfskaart in SpinOffice. De voordelen hiervan zijn:

• beter inzicht het de bedrijven en werknemers in de database.
  • in het archief van de bedrijfskaart kan de communicatie tussen alle werknemers van het bedrijf in de database en uw eigen SpinOffice-gebruikers worden getoond.

Door werknemer/werkgever koppelingen te maken creëert u een zogenoemde 'parent-child'-relatie. Dit kan met een bestaande relaties in de database of voor nieuwe relaties. Beide opties zullen we bespreken.

Een nieuwe relatie toevoegen als werknemer aan een bestaand bedrijf

Het is uiteraard ook mogelijk om nieuwe relatie toe te voegen, direct als werknemer van een bedrijf. Dit werkt als volgt.

1. Ga naar het relatiescherm.
  2. Zoek de hoofdkaart waar de nieuwe relatie als werknemer aan moet worden toegevoegd.
  3. Klik op het 'hamburger'-pictogram bovenaan de contact-widget en kies Voeg werknemer toe.
  4. Het scherm om een nieuwe relatie toe te voegen wordt getoond, waarbij de adresgegevens van het bedrijf zijn ingevuld.
  5. Vul de gegevens van de nieuwe werknemer in en kies Opslaan.
  6. De werknemer krijgt een eigen kaart en de koppeling naar de bedrijfskaart wordt als volgt weergegeven. De bedrijfsnaam is bij de relatie / werknemer nu blauw en aanklikbaar.
  7. Klik op de bedrijfsnaam (=hyperlink) om naar de hoofdkaart van het bedrijf te gaan.
  8. Onderaan de hoofdkaart vindt u alle werknemers die zijn toegevoegd.

Een bestaande relatie als werknemer koppelen aan een bestaand bedrijf

1. Ga naar het relatiescherm.
  2. Zoek de relatie die u als werknemer aan een bedrijf (= hoofdkaart) in de database wilt koppelen.
  3. Klik op het 'hamburger'-pictogram bovenaan de contact-widget en kies Koppel aan werkgever.

4. Er verschijnt een venster met het verzoek of de adresgegevens van de hoofdkaart mogen worden overgenomen. Kies Ja. Indien u kiest voor Nee, dan wordt de actie onderbroken.
  5. Zoek de gewenste hoofdkaart in de database waar de relatie onder moet komt te hangen.

6. Kies Wijzig om te bevestigen.
  7. De relatie is nu als werknemer gekoppeld aan het gekozen bedrijf. Dit is als volgt te zien; de bedrijfsnaam is bij de relatie / werknemer nu blauw en aanklikbaar.

8. Klik op de bedrijfsnaam (=hyperlink) om naar de hoofdkaart van het bedrijf te gaan.

Een onbekende relatie (in uw Postvak IN) toevoegen als werknemer aan een bedrijf

U ontvangt een e-mail van een onbekende relatie in uw Postvak IN (weergegeven met vraagteken), en die wilt u toevoegen als werknemer van een bedrijf. Dat kan! Maar hoe?

1. Voeg eerst de relatie toe aan de database, met het gewenste relatietype en contactgegevens.
  2. Indien opgeslagen, klik op het 'hamburger'-pictogram bovenaan de contact-widget in de Postvak IN en kies Koppel aan werkgever.
  3. Doorloop vervolgens de stappen zoals bovenaan dit artikel wordt beschreven.

Dit zijn de meest voorkomende scenario's. U kunt ook een onderlinge relatiekoppeling maken of een 'losse' relatie toevoegen die geen archief/kaart hoeft te krijgen. Beide opties zijn te vinden in het menu zoals hierboven wordt getoond.

Het is uiteraard ook mogelijk om iedere koppeling ongedaan te maken. Dat bespreken we hieronder.

Werknemerkoppeling ongedaan maken

1. Ga naar de relatie die u van een bedrijfskaart wilt koppelen.
  2. Klik op het 'hamburger'-pictogram bovenaan de contact-widget en kies Ontkoppel relatie.

3. De actie wordt direct uitgevoerd en de relatie is ontkoppeld.

Mocht u vragen hebben over het koppelen en ontkoppelen van relatie, neem gerust contact met ons op.