Het lukt niet om mijn e-mailaccount te configureren. Wat moet ik doen?

Gewijzigd op Fri, 05 Aug 2022 om 11:23 AM

Het belangrijkste is dat u de juiste accountgegevens voorhanden heeft, want om uw e-mail in SpinOffice te integreren, moet u de accountnaam, het bijbehorende wachtwoord en IMAP-server (inkomende mailserver) invoeren.

Sommige mailaccounts (Microsoft, Google, iCloud) bieden OAuth2.0 authenticatie voor een veilige verbinding met uw e-mailaccount. Via OAuth2.0 krijgt SpinOffice toegang tot uw e-mailaccount zonder uw account wachtwoord in te voeren. In plaats van de gebruikersnaam en het wachtwoord voor uw account op te slaan, gebruiken wij “access tokens” en “refresh tokens” van Microsoft. Wel zo veilig dus!

SpinOffice biedt zowel configuratie van e-mailaccount + wachtwoord (IMAP) als OAuth2.0 authenticatie.

Hier zijn enkele nuttige artikelen voor het oplossen van configuratieproblemen met de meest voorkomende typen e-mailaccounts:

Outlook / Office 365

Google / Gmail

iCloud

Als dit niet helpt en u om onduidelijke reden het account niet kunt configureren, of SpinOffice een verbindingsfout blijft geven, neem dan contact met ons. Wij helpen u graag met het oplossen van het verbindingsprobleem.

Om de configuratie van een e-mailaccount nogmaals te starten, volgt u de stappen zoals beschreven in het volgende artikel Hoe kan ik een nieuw e-mailaccount toevoegen.