Hoe kan ik mijn eigen e-mailsjabloon maken?

Gewijzigd op Mon, 15 Aug 2022 om 09:11 PM

In SpinOffice is het mogelijk om uw eigen sjablonen te maken. Ga naar menu-optie Beheer -> E-mail -> E-mailsjablonen. Volgend scherm verschijnt:

Kies 'Nieuw' om uw eigen sjabloon helemaal opnieuw te bouwen met de editor of HTML. Of ga naar optie 'Open' om een bestaand e-mailsjabloon te selecteren. Om een kopie van het standaard e-mailsjabloon te maken, opent u het standaardsjabloon en klikt u op 'Opslaan als' om het als nieuwe versie op te slaan en vanaf daar verder te gaan.

Dit is de standaardsjabloon dat beschikbaar is in uw database:

«Geachte» aanhef werkt als volgt. Het is afhankelijk van het geslacht/aanhefveld op de relatiekaart: een formele of informele aanhef bepaalt of het bijvoorbeeld "Geachte Hugo" of "Geachte heer Van der Horst wordt" ".

Voeg merge-velden toe als «Mijn e-mail», «Mijn voornaam», «Mijn achternaam» of «Mijn functie» uit -Mijn lijst- om het sjabloon aan te passen. Alle genoemde merge-velden worden automatisch gevuld met de contactgegevens die u heeft ingevuld onder Beheer -> Gebruikersinstellingen -> Gebruikersprofiel.

Het bedrijfslogo wordt gekozen uit Beheer -> CRM-voorkeuren -> Bedrijf, waar het standaardlogo kan worden toegevoegd.

Als u standaard een nieuw e-mailsjabloon wilt hebben voor het verzenden van e-mails. klik op 'Actietype' en selecteer het gewenste sjabloon.

Als u klaar bent, sluit u het gedeelte voor het maken van sjablonen en klikt u op de knop 'Vernieuwen' om de database bij te werken. Uw nieuw toegevoegde sjabloon is nu beschikbaar als e-mailsjablonen.