Google biedt vanaf 30 mei 2022 niet meer de mogelijkheid om voor "apps van derden" (zoals SpinOffice CRM) die gebruikmaken van uw gebruikersnaam en wachtwoord om te verbinden, om dat op deze manier te doen. Vanaf eind mei is het een vereiste dat apps van derden d.m.v. een zogenoemd app-specifiek wachtwoord verbinding maakt met het Google-account.

Google doet dit om uw account te beschermen. Lees hier meer over de aankomende wijziging.

SpinOffice voldoet aan de beveiligingsnormen van Google maar het is geen 'Google'-product dus wordt SpinOffice gezien als "apps van derden". Het gebruik van een app-specifiek wachtwoord biedt de mogelijkheid om te kunnen verbinden met uw Google- of Gmail-account.

Hieronder volgt de instructie wat u moet doen om te voorkomen dat SpinOffice CRM als gevolg van de wijziging van Google niet meer kan verbinden met uw Google- of Gmail account. De stappen gelden voor zowel nieuwe- als bestaande e-mailconfiguraties.

Doorloop de volgende stappen:

1. Ga eerst naar uw Google-account.
  2. Ga naar Beveiliging aan de linkerkant van uw scherm.
  3. Ga naar het gedeelte 'Inloggen bij Google' en kies App-wachtwoorden. U moet wellicht inloggen. Wordt de optie App-wachtwoorden niet gegeven? Zorg dan eerst dat Verificatie in 2 stappen is ingesteld voor uw account. Dat is namelijk een vereiste:
    1. Klik op verificatie in 2 stappen. U moet wellicht inloggen.
    2. Doorloop de stappen door uw telefoonnummer in te voeren en kies een manier waarop u een verificatiecode wilt ontvangen (spraak of SMS).
    3. Voer de code in en kies Aanzetten.
    4. Ga terug naar het beginscherm van uw Google-account en kies App-wachtwoorden<
  4. Op de pagina App-wachtwoorden, kies onderaan App selecteren en selecteer Anders (aangepaste naam).
  5. Vul in SpinOffice en kies Genereren.
  6. Er wordt een uniek app-wachtwoord getoond. Het app-wachtwoord is een code van zestien tekens in de gele balk.
  7. Kopieer dit wachtwoord naar uw klembord.
  8. Open SpinOffice CRM.
  9. Ga naar uw Postvak IN.
  10. Wordt de e-mailconfiguratie wizard getoond? Dan kiest u Gmail en voert u het app-wachtwoord in (stap 13). Wordt de wizard niet getoond, klik op het tandwiel-pictogram rechtsboven in uw Postvak IN.
  11. Kies E-mailaccounts.
  12. Klik op het Google- of Gmail-account om de instellingen te openen en kies Wachtwoord invoeren.
  13. Voer het app-wachtwoord in het wachtwoord-veld in.
  14. Kies Verbinden en SpinOffice gebruikt vanaf dat moment dit app-wachtwoord om verbinding te maken met uw Google- of Gmail-account.

Heeft u problemen met het doorlopen van bovenstaande stappen, neem dan contact met ons op.