Hoe synchroniseer ik mijn agenda in SpinOffice met Mac Agenda?

Gewijzigd op Wed, 06 Jul 2022 om 09:31 AM

De agenda in SpinOffice kan synchroniseren met uw Mac Agenda, iOS of Android apparaat. Eerst moet de agenda-sync worden geactiveerd, er wordt dan een CalDAV-account voor u gemaakt. De gegevens van deze account moet u op uw apparaten configureren om zo de sync te activeren.

1. Activeer de agenda-sync in SpinOffice

• Ga op het Relatie-scherm naar menu-optie Beheer -> Gebruikersinstellingen -> Synchronisatie.
  • Vink 'Synchroniseer mijn agenda' aan en kies 'Opslaan'.
  • Er wordt een CalDAV-account gemaakt. U ontvangt per mail een bevestiging en de link naar de handleiding om de account op uw apparaten in te stellen.

2. Configureer de CalDAV-account op uw Mac

• Ga op uw Mac naar de Launchpad en open Systeemvoorkeuren -> Internet Accounts.
  • Klik in het rechtergedeelte van het scherm op Voeg andere account toe...
  • Kies CalDAV-account.
    Internet accounts.png
  • Selecteer als type account: Handmatig.
  • Voer de volgende gegevens in:
    • Gebruikersnaam[voer het e-mailadres in waarop u deze link heeft ontvangen]
    • Wachtwoord: [het wachtwoord waarmee u inlogt binnen SpinOffice]
    • Serveradres: https://sync.spinoffice-crm.com
  • Klik op Log in en de account wordt geverifieerd.
  • De sync account is nu toegevoegd als 'Internet Account'.
  • Geef een eigen beschrijving aan deze account, bijvoorbeeld ‘Zakelijke agenda’ of ‘SpinOffice agenda’.
  • Vink de Reminders optie aan.
  • Alle agenda-items in SpinOffice worden nu in uw Mac Agenda applicatie getoond. U kunt in de agenda applicatie de kleur van deze agenda aangeven.
  • Het kan voorkomen dat Mac Agenda een 404-error geeft. Gelieve deze aan ons doorgeven zodat we dit direct voor u kunnen fixen!

Het kan een aantal minuten duren voordat alle afspraken uit SpinOffice in Mac Agenda staan. Dus houd geduld en ga niet direct de instellingen aanpassen als er niets gebeurd. Mocht echter na 30 minuten de agenda nog leeg blijven, neem dan contact met ons op.

Als de sync werkt, worden alle nieuwe afspraken en mutaties die u in Mac Agenda of in SpinOffice maakt op alle apparaten waarop u deze CalDAV account heeft geconfigureerd doorgevoerd.

Belangrijke notitie: bestaande agenda's die u heeft in Mac Agenda kunnen niet in SpinOffice geïmporteerd worden. Dus de eerste stap is gebruik te maken van de agenda in SpinOffice, en dan vervolgens de sync te activeren en te configureren.