Hoe verstuur ik een massa-mailing?

Gewijzigd op Fri, 10 Nov 2023 om 01:25 PM

Binnen SpinOffice kunt u op alle velden, labels, info-velden en labels filteren / selecties maken. Bijvoorbeeld, wilt u een overzicht van al uw prospects zich in hetzelfde land of de postcode bevinden? Of wilt u een mailing sturen naar al uw klanten? Hoe u dat doet zullen we hieronder uitleggen.

Het versturen van massa-mailing of groepsmailings is alleen beschikbaar in Pro- en Enterprise-versie.

Hierbij de stappen:

1. Ga naar het relatiescherm.
  2. Bepaal eerst op basis van welke criteria u uw groepsmailing wilt maken. Dat kan zijn op basis van een relatietype, label, kenmerk of relatie-veld.
  3. Maak dan uw filter. Dat kan op een aantal manieren. Klik op Filter relaties bovenin het scherm of kies een van de filteropties binnen de contact-widget aan de rechterkant.

4. Welke optie ook kiest, in alle gevallen geeft SpinOffice aan waar u op wilt filteren:
    • Indien u kiest voor Filter relaties dan maakt u zelf de gewenste voorwaarden voor uw selectie; bijvoorbeeld "bedrijfsnaam is...", of "relatietype is...", of "postcode bevat...".
    • Indien u een kiest voor een filteropties binnen de contact-widget, dan worden alle relaties gefilterd met dezelfde waarde.
  5. Pas de gewenste filter toe. Als voorbeeld kiezen wij het label 'hot prospects' om een mailing naar te versturen.
  6. Alle relaties worden getoond op de plek waar normaal uw relaties staan. Zie hieronder. Alle 12 'hot prospects' worden getoond:

7. Klik vervolgens op Massa-acties bovenin het scherm:

8. De volgende opties worden getoond:

9. Kies Verstuur groepsmaling.
  10. Er wordt een nieuw scherm geopend waar u een bericht kunt typen in het standaardsjabloon.

11. Vul het sjabloon met content of kies onderaan een bestaand e-mailsjabloon.
  12. Zorg ervoor dat u een onderwerp invult. Dat is verplicht. Dit is tevens het onderwerp zoals de ontvangers dit zien.
  13. Bovenaan kunt u de afzender aanpassen, onderaan de optie om de mailing als privé-bericht te versturen.
  14. Is het sjabloon gereed voor verzenden? Klik dan op Verstuur linksboven.
  15. Kies voor Maak concept of Verstuur.
  16. Indien u kiest voor Maak concept, dan zijn deze te vinden in de Concepten-map in uw Postvak IN.