14. Synchronisatie

Gewijzigd op Thu, 30 Nov 2023 om 11:30 AM

Synchronisatie van uw gegevens is cruciaal. SpinOffice biedt, zowel in de gratis Limited als de Pro editie, de mogelijkheid om uw relaties, agenda en uw e-mail te synchroniseren met uw mobiele apparaten (iOS en OS X) en Android.

14.1 Relatie sync

14.2 Agenda sync

14.3 E-mail sync

14.1 Relatie sync

Ga op het Relatie scherm naar menu-optie Beheer -> Gebruikersinstellingen -> Synchronisatie en activeer de relatie-sync. Er wordt een zogenoemde CardDAV account gemaakt en u ontvangt direct een mail met de handleiding hoe de account op uw apparaten ingesteld moet worden. En in het SpinOffice beheerscherm kunt u aangeven welke relatietypen moeten synchroniseren.

Nadat u de CardDAV account heeft geïnstalleerd op uw apparaten, synchroniseren alle gemarkeerde relaties van het juiste relatietype.

Ons advies is om alle relaties die u heeft in bijvoorbeeld Mac Contacten, iCloud, Google etc. eerst in SpinOffice te zetten, zorgen dat daar de boel compleet is en dan daarna de sync te activeren en in te stellen.

Klik hier voor de gewenste handleiding voor uw iOS (iPhone/iPad) en/of Android apparaat.

14.2 Agenda-sync

Ga op het Relatie scherm naar menu-optie Beheer -> Gebruikersinstellingen -> Synchronisatie en activeer de agenda-sync. Er wordt een CalDAV account gemaakt en u ontvangt direct een mail met de handleiding hoe de account op uw apparaten ingesteld moet worden.

Nadat u de CalDAV account heeft geïnstalleerd op uw apparaten, synchroniseren alle agenda-afspraken die in deze agenda gezet worden. Het is verstandig om in de instellingen van uw apparaat deze agenda als standaard-agenda in te stellen zodat u er zeker van bent dat alle afspraken ook in SpinOffice desktop applicatie terecht komen.

Klik hier voor de gewenste handleiding voor uw Apple (iOS & OS X) en/of Android apparaat. De agenda sync kan dus ook binnen Mac Agenda op de desktop worden geconfigureerd.

14.3 E-mail sync

E-mail in SpinOffice is in sync indien uw e-mailaccount IMAP protocol toestaat. Veel e-mailclient bieden deze mogelijkheid; Gmail, Hotmail/Outlook, AOL mail, Ziggo, KPN, Mail.com, Office365.com, Yahoo, Strato, etc.. Vraag uw hosting provider of IMAP voor uw account mogelijk is. Alle items in de inkomende map, verzonden items en de prullenbak worden gesynchroniseerd met SpinOffice.

Bekijk de volgende FAQ's voor support bij het instellen van uw e-mail.