Agenda Sync - Android

Gewijzigd op Tue, 21 Dec 2021 om 11:04 AM

• Zorg er eerst voor dat u binnen SpinOffice de agenda-sync heeft geactiveerd, ga naar menu-optie Beheer -> Gebruikersinstellingen -> Synchronisatie.
  • U dient vervolgens op uw Android toestel eerst een agenda client uit de Google Play Store te downloaden die CalDAV toestaat. Wij raden aan om CalDav Sync (van ontwikkelaar dmfs GmbH) te downloaden en te gebruiken. Deze kost eenmalig € 2,59.
  • Ga op uw Android apparaat naar Instellingen -> Accounts -> Account toevoegen en selecteer CalDAV Sync. Het volgende scherm wordt getoond:
  • Vul de volgende gegevens in:
    • Server name or URL: https://sync.spinoffice-crm.com
    • Use SSL: deze aangevinkt houden
    • Username: [voer het e-mailadres in waarop u de activeringse-mail heeft ontvangen]
    • Password: [het wachtwoord waarmee u inlogt binnen SpinOffice]
    • Client certificate: laat dit op "None" staan en klik op Next.
  • Voer vervolgens nogmaals het e-mailadres in om de account te herkennen.
  • Vink niet aan "Sync from server to phone only"
  • Klik op Finish om de configuratie van uw CalDAV account af te ronden.
  • Indien alles correct is geconfigureerd, start de synchronisatie automatisch.
  • Open de agenda applicatie en zorg er voor dat de SpinOffice agenda zichtbaar is. Indien dit niet het geval is klik dan Meer -> Beheer Agenda’s en activeer de agenda.
  • De CalDAV Sync app heeft een aantal 'global settings' waar u de account omschrijving kan aanpassen, maar ook de kleur in de agenda en tevens de mogelijkheid om alle geconfigureerde CalDAV accounts op uw Android apparaat te beheren.

Het kan even duren voordat alle afspraken uit SpinOffice op uw Android staan. Dus houd geduld en ga niet direct de instellingen aanpassen als er niets gebeurd. Mocht echter na 30 minuten de agenda nog leeg blijven, neem dan contact met ons op.