Hoe kan ik relaties verwijderen?

Gewijzigd op Ma, 13 Nov, 2023 om 10:43 AM

Er zijn verschillende manieren om relaties te verwijderen: een individu in de database, alle relaties van een specifiek relatietype of een gefilterde groep relaties.

Een individuele relatie verwijderen:

1. Ga naar het relatiescherm.
  2. Zoek de relatie die u wilt verwijderen.
  3. Klik er eenmalig om de relatie te selecteren.
  4. Gebruik de rechts-klik en kies 'Verwijder'.
  5. Klik op 'Ok’ om te bevestigen.

Alle relaties van hetzelfde relatietype verwijderen:

1. Ga naar het relatiescherm.
  2. Klik op Filter relaties bovenin het scherm. Het volgende scherm wordt getoond.
  3. Kies in het eerste veld 'Relatietype'.
  4. In het tweede veld kiest u de voorwaarde, dus bijvoorbeeld "is", "is niet", "bevat" of "bevat niet".
  5. Vul bij 'Waarde' het relatietype waarvan u alle relaties wilt wilt verwijderen.
  6. Zijn alle drie de velden ingevuld? Klik dan op Filter.
  7. Alle relatie van het betreffende relatietype worden getoond.
  8. Klik nu op Massa-acties bovenin het scherm.
  9. Kies 'Verwijder relaties' en bevestig.
  10. Alle relaties van het betreffende relatietype zijn nu verwijderd.

Let op, deze actie kan niet meer door u ongedaan worden. Neem contact met ons op wanneer er relaties moeten worden teruggezet.

Een gefilterde groep relaties verwijderen:

1. Dit werkt bijna hetzelfde als hierboven vermeld staat. Maak eerst op het Relatielijst-scherm de gewenste filter van relaties die u wilt verwijderen. Bijvoorbeeld op basis van een label of relatie-veld. (Lees hier alles over filteren)
  2. Klik daarna op de optie Massa-acties bovenin het scherm.
  3. Kies Verwijder relaties en bevestig.