Hoe voeg ik een nieuwe gebruiker toe inclusief een Pro-licentie?

Gewijzigd op Mon, 29 Aug 2022 om 10:51 AM

Doorloop een aantal stappen door eerst de gebruiker toe te voegen, vervolgens een licentie aan te schaffen en tenslotte de rechten in te stellen. We bespreken ze hieronder.

Stap 1: de nieuwe gebruiker toevoegen

1. Ga naar het hoofdmenu en kies Gebruiker toevoegen. Beschik u niet over deze optie in het menu, dan heeft u niet het recht om collega's uit te nodigen. Vraag de admin-user binnen uw organisatie dan om de stappen te doorlopen.
  2. Een pop-up venster wordt geopend.
  3. Vul de naam en het e-mailadres van de nieuwe gebruiker in.
  4. Klik op Volgende.
  5. De nieuwe gebruiker ontvangt per e-mail een uitnodiging met de instructies hoe in te loggen binnen de database.

De nieuwe gebruiker kan nu inloggen maar heeft nog geen Pro-licentie.

Stap 2: een Pro-licentie aanschaffen

1. Ga naar menu-optie Licentiebeheer of klik hier om er direct heen te gaan.
  2. Er wordt binnen een web-browser een login pagina van onze website geopend. Dit is het licentie-dashboard.
  3. Log in met uw SpinOffice inloggegevens.
  4. Er wordt een overzicht getoond van alle gebruikers en bijbehorende licentie.
  5. De zojuist toevoegde gebruiker staat in de lijst. Klik op Kopen aan de rechterkant.
  6. Wilt u andere gebruikers de licentie aanschaffen of verlengen? Dat kan hier dus ook gelijk.
  7. Bovenin wordt het winkelwagentje en het totaalbedrag vermeld.
  8. Kies Volgende om door te gaan.
  9. Kies eventuele aanvullende diensten en/of klik weer Volgende.
  10. Uw bestelling wordt weergegeven.
  11. Klik op Kopen om over te gaan tot betaling.
  12. Kies de gewenste betaalmethode en voer de betaling uit.
  13. Als dit is gelukt, wordt u teruggeleid naar het licentie-dashboard.
  14. Is het niet gelukt, probeer een betaalmethode.
  15. De gebruiker heeft nu ook een Pro-licentie voor een jaar. Hiermee kan hij/zij ongelimiteerd werken in de database.

Na betaling ontvangt u direct automatisch per e-mail de factuur.

Stap 3: de rechten instellen

1. Ga naar menu-optie Beheer -> Gebruikersinstellingen.
  2. Selecteer linksboven in de nieuwe gebruiker. Heeft u deze optie niet? Dan beschikt u niet over het Admin-recht om andermans rechten aan te passen. Vraag dan de Admin-gebruiker binnen uw database dit te doen.
  3. Ga naar het sub-tabblad Rechten aan de linkerkant.
  4. Stel de juiste rechten in voor de nieuwe gebruiker.
  5. Bekijk Hoofdstuk 13. Rechten & machtigingen voor alle informatie.

Binnen Gebruikersinstellingen kunt u ook voor de nieuwe gebruiker alle machtigingen instellen zoals de e-mailinstellingen, afzenderinstellingen, Postvak IN-, Agenda- en Kanban-bord delen. De gebruiker heeft zelf ook toegang tot deze instellingen.