Hoe voeg ik een Microsoft Outlook of Office 365-account toe met OAuth 2.0?

Gewijzigd op Mon, 26 Sep 2022 om 11:09 AM

Er zijn drie manieren om uw Microsoft Outlook of Office 365-account aan SpinOffice CRM te koppelen. In alle gevallen gebruikt SpinOffice het IMAP-protocol. Verbind uw account met:

• gebruikersnaam en wachtwoord
    Directe toegang tot uw account zonder enige beveiligingslaag.
  • App-wachtwoord
    In plaats van de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw Microsoft-account op te slaan, gebruikt SpinOffice een App-wachtwoord dat u in uw Microsoft-account aanmaakt. Doorloop de volgende stappen voor Microsoft Outlook of Office 365.
  • OAuth 2.0
    In plaats van de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw account op te slaan, gebruiken we een toegangstoken en vernieuwingstoken van Microsoft. Deze tokens worden aan ons gegeven als derde partij, niet uw daadwerkelijke inloggegevens.

Hieronder laten we zien hoe u een Microsoft-account toevoegt via de laatste optie: met OAuth 2.0. Voor Microsoft Outlook als Office 365 zijn de stappen hetzelfde.

1. Voordat u start, ga naar uw web-browser en zorg dat u bent uitlogt van uw Office 365-account / Outlook account. Dit om te voorkomen dat SpinOffice verbinding maakt met een reeds aangemeld onjuist Microsoft-account.
  2. Ga terug naar SpinOffice.
  3. Ga naar uw Postvak IN en klik op het tandwiel-pictogram rechtsboven in.
  4. Kies E-mailaccounts.
  5. Voeg een nieuw e-mailaccount toe via '+'.
  6. Kies Office 365 of Outlook.
  7. Voer uw e-mailadres in en klik op Start.
  8. SpinOffice geeft "Instellingen gevonden!".
  9. Klik op Verbinden om door te gaan.
  10. U wordt binnen een nieuw browsertabblad doorgestuurd naar de aanmeldingspagina van Microsoft. Wordt deze pagina niet geopend, controleer dan of uw webbrowser de actie blokkeert en laat de pop-up toe.
  11. Log in binnen uw Office 365 of Outlook-account met uw inloggegevens.
  12. Nadat u zich heeft aangemeld, wordt u gevraagd toestemming te geven aan SpinOffice om toegang te krijgen tot uw e-mail.OAuth 2.0 permission SpinOffice
  13. Klik op Accepteren.
  14. U bent nu klaar en u wordt naar onze website geleid.
  15. Ga terug naar SpinOffice en uw e-mailaccount is klaar voor gebruik!

Heeft u problemen met het doorlopen van bovenstaande stappen, neem dan contact met ons op.