Mijn verzonden items op mijn telefoon worden niet gesynchroniseerd met SpinOffice. Hoe op te lossen?

Gewijzigd op Wed, 17 Oct 2018 om 04:18 PM

Indien u uw mail heeft geïntegreerd in SpinOffice, synchroniseren de inkomende berichten, verzonden items en de prullenbak. Het maakt dus niet uit vanaf welke apparaat (mobiel, tablet, laptop) of mailclient (Outlook, Mac Mail etc.) u mailt, uw mail synchroniseert over alle apparaten waarop de mailaccount met IMAP is ingesteld.

Maar wat als verzonden items vanaf uw telefoon niet in SpinOffice terecht komen? Dan is de kans groot dat SpinOffice de juiste 'Verzonden items' map op de telefoon niet kan vinden. Hoe kunt u dit oplossen?

iOS (iPhone/iPad):

• Ga naar Instellingen -> Accounts en wachtwoorden en kies de mailaccount die het betreft.
  • Klik op Account om de instellingen van het account te openen.
  • Klik onderaan op Geavanceerd. Het volgende scherm wordt getoond:
  • Binnen de Postbusinstellingen vindt u Verstuurd. In de rechtermarge staat vermeld welke map is ingesteld om verzonden items in op te slaan. Hier moet 'Verzonden items' staan.
  • Is dit niet het geval? Klik dan op Verstuurd om naar de mappenstructuur van het mailaccount te gaan en de map 'Verzonden items' te vinden. Het moet niet de lokale 'Verstuurd' map van u iPhone/iPad zijn. Doorloop de mappen en kies de 'Verzonden items' map van 'Op de server'.
  • Indien er geen of meerdere 'Verzonden items' mappen zijn, dan dient u deze te structureren binnen de Mail applicatie van het apparaat. Ga hiervoor naar de Mail applicatie, kies Postbussen links bovenin -> Wijzig rechts bovenin en voeg de map 'Verzonden items' toe. Vervolgens doorloopt u de stappen van deze FAQ weer om de map in te stellen.

Mocht het toch niet lukken om de juiste verzonden items map in te stellen, neem dan contact met ons op.