Hoe voeg ik een nieuw e-mailaccount toe?

Gewijzigd op Wed, 10 May 2023 om 02:34 PM

SpinOffice helpt u via een wizard waar u de juiste accountgegevens en serverinstellingen voor inkomende e-mail (IMAP) van uw e-mailaccount kunt invoeren.

• Start de configuratie vanaf verschillende plekken in de software; op het Home Dashboard, in uw Postvak IN of vanuit hoofdmenu optie Beheer -> E-mail -> E-mailaccounts en dan '+' voor een nieuw account. In alle gevallen zal SpinOffice u de volgende pop-up laten zien:
  • Kies de gewenste e-mailaccount type. Als het geen Office 365-, Outlook- of Gmail/Google-account is, selecteert u de IMAP-optie.
  • Voer het e-mailadres in en klik op 'Start'.
  • Voer het accountwachtwoord in.
    • Office 365:
      We raden aan om OAuth2.O als verificatiemethode te selecteren. Volg de stappen door eenmalig verbinding te maken met uw Office 365-account.
    • Outlook:
      Ook voor Outlook raden we sterk aan om OAuth2.O als authenticatiemethode te selecteren. Volg de stappen en SpinOffice zal verbinding maken met uw Outlook-account.
    • Gmail:
      SpinOffice maakt automatisch verbinding. Het kan zijn dat SpinOffice wordt geblokkeerd om verbinding te maken. Maak dan een app-wachtwoord aan. Doorloop dan deze stappen om het op te lossen.
    • IMAP:
      SpinOffice zal proberen de juiste IMAP-instellingen te vinden. Klik op 'Toon serverinstellingen' om handmatig de juiste accountgegevens in te voeren. Is het een me.com, iCloud.com of mac.com account? Dan vereist het een 'app-specifiek wachtwoord' voor IMAP. Klik hier hoe u dat voor SpinOffice aanmaakt in uw iCloud-account. SpinOffice zal proberen de juiste IMAP-instellingen te vinden. Klik op Serverinstellingen weergeven om handmatig de juiste accountgegevens in te voeren.
  • Klik op 'Verbinden' om verbinding te maken.
  • Na een paar minuten laat SpinOffice u het resultaat zien:
    • Als de verbinding tot stand is gebracht, wordt de installatiewizard gesloten en komen uw e-mails binnen.
    • Geen verbinding. pas dan de accountgegevens aan: uw accountnaam, wachtwoord en inkomende e-mailserver. Tip: controleer hoe het account is geconfigureerd op uw telefoon, daar worden dezelfde IMAP-instellingen gebruikt.
  • Als SpinOffice blijft melden dat we geen verbinding kunnen maken, neem dan contact met ons op voor gratis ondersteuning om het probleem op te lossen.

Als de verbinding tot stand is gebracht, gaat u naar Inbox om alle inkomende berichten te zien.

De gratis Limited-versie biedt de mogelijkheid om één e-mailaccount koppelen. Alle berichten van de afgelopen 30 dagen komen in uw Postvak IN. Met een Pro-licentie worden voor 5 e-mailaccounts alle inkomende berichten, verzonden items en prullenbak items gesynchroniseerd.