Aan de slag met de SMS-integratie

Gewijzigd op Wed, 08 Jun 2022 om 04:49 PM

Dankzij de API-integratie met MessageBird kunnen bedrijven die SpinOffice gebruiken met hun klanten berichten sturen op Facebook Messenger, WhatsApp Business, WeChat, Telegram, LINE en SMS. We hebben een MessageBird-integratie ontwikkeld zodat u uw marketing en verkoop beter op elkaar kunt afstemmen. Voor nu hebben we het SMS-kanaal en de WhatsApp Business integratie toegevoegd.

Gebruik de MessageBird SMS-service in SpinOffice om SMS-berichten direct bij uw klanten te bezorgen. Verzend marketingcampagnes tot bezorgingsupdates. Het is tweerichtingscommunicatie, zodat uw klanten u altijd kunnen bereiken. Alle berichten komen terecht in het archief van de klant in SpinOffice. Toon uw naam (maximaal 11 tekens) in plaats van een nummer als afzender bij het verzenden van berichten. Dit is in de meeste landen mogelijk.

Stuur gepersonaliseerde SMS-berichten naar een groep relaties in SpinOffice. Omzeil je eigen mobiele provider en kies ervoor om in plaats daarvan de sms-gateway van MessageBird te gebruiken. Hiermee kunt u uw groeps-SMS'en verzenden met minder kosten en meer controle. Echt een effectieve manier om uw doelgroep te bereiken, ideaal voor marketingcampagnes.

De SMS-integratie in SpinOffice is gratis voor alle gebruikers, de enige vereiste is een geregistreerd MessageBird-account. Extra kosten zijn voor MessageBird-diensten.

Wat zijn de vereisten?

De enige vereiste is een geregistreerd MessageBird-account.

Wat zijn de te doorlopen stappen?

1. Meld u aan voor MessageBird
    Start met het maken van een gratis MessageBird account www.messagebird.com. Heeft u al een MessageBird account? Ga dan door naar stap 2.
  2. Voeg een nieuw kanaal toe
    Ga naar Kanalen en voeg een nieuw sms-kanaal toe. Geef je kanaal een naam, bijvoorbeeld "SpinOffice SMS-kanaal".
  3. Voeg een Virtual Mobile Number (VMN) toe
    Om een SMS-kanaal aan te maken, is een Virtual Mobile Number (VMN) vereist. Doorloop de door MessageBird genoemde stappen. Na beoordeling van uw aanvraag sturen zij u de details over uw virtuele mobiele nummer dat voor u is aangemaakt. U kunt de status van het verzoek volgen in uw MessageBird dashboard.
  4. Bevestiging ontvangen? Uw kanaal is klaar!
    Uw SMS-kanaal wordt weergegeven onder de kanalen in uw MessageBird-account. Klik daarop en kopieer de Channel-ID naar uw klembord.
  5. Voeg een nieuw SMS kanaal toe in SpinOffice
    Ga in SpinOffice naar menu-optie Beheer -> Integraties en voer de MessageBird SMS-kanaal-ID van uw klembord in. Dat is het! U bent nu helemaal klaar om de sms-optie in SpinOffice te gaan gebruiken.

De kosten

Voor het gebruik van de SMS integratie via MessageBird in SpinOffice brengen wij geen kosten in rekening. De SMS-integratie in SpinOffice is gratis voor alle gebruikers. Extra kosten zijn voor MessageBird-diensten.