SpinOffice helpt u via een wizard in de Postvak IN waar u de juiste accountgegevens en serverinstellingen voor inkomende e-mail (IMAP) van de e-mailaccount(s) kunt invoeren. Totdat uw e-mail correct is geconfigureerd, toont SpinOffice u de volgende pop-up telkens wanneer u uw Postvak IN opent:

(Als deze pop-up niet wordt weergegeven, ga dan naar het Postvak IN tabblad / venster, vervolgens het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van uw scherm, kies 'E-mailaccounts' en vervolgens het '+' pictogram)

• Kies de gewenste e-mailaccount type.
  • Voer het e-mailadres in en klik op 'Start'.
  • Voer het accountwachtwoord in.
    • Office 365: we raden ten zeerste aan om OAuth2.O als verificatiemethode te selecteren. Volg de stappen en SpinOffice maakt verbinding met uw Office 365-account.
    • Outlook: ook voor Outlook raden we sterk aan om OAuth2.O als authenticatiemethode te selecteren. Volg de stappen en SpinOffice zal verbinding maken met uw Outlook-account.
    • Gmail: het maakt automatisch verbinding. Het kan zijn dat SpinOffice wordt geblokkeerd om verbinding te maken. Doorloop dan deze stappen om het op te lossen.
    • IMAP: SpinOffice zal proberen de juiste IMAP-instellingen te vinden. Klik op Serverinstellingen weergeven om handmatig de juiste accountgegevens in te voeren.
  • Klik op 'Verbinden' om verbinding te maken.
  • Na een paar minuten laat SpinOffice u het resultaat zien:
    • Als de verbinding tot stand is gebracht, wordt de installatiewizard gesloten en komen uw e-mails binnen.
    • Geen verbinding. pas dan de accountgegevens aan: uw accountnaam, wachtwoord en inkomende e-mailserver. Tip: controleer hoe het account is geconfigureerd op uw telefoon, daar worden dezelfde IMAP-instellingen gebruikt.
  • Als SpinOffice blijft melden dat we geen verbinding kunnen maken, neem dan contact met ons op voor gratis ondersteuning om het probleem op te lossen.

Als de verbinding tot stand is gebracht, gaat u naar Inbox om alle inkomende berichten te zien.

In de gratis Limited-versie kunt u 1 e-mailaccount koppelen. Alle berichten van de afgelopen 30 dagen komen in uw Postvak IN. Met een Pro-licentie worden voor 5 e-mailaccounts alle inkomende berichten, verzonden items en prullenbak items gesynchroniseerd.