Hoe kan ik een nieuw Relatietype toevoegen?

Gewijzigd op Wed, 08 Nov 2023 om 01:58 PM

Relatietypes is een belangrijk hulpmiddel in SpinOffice. Hiermee kunt u uw zakelijke relaties onderscheiden. Lees dit artikel voor meer informatie.

U kunt een onbeperkt aantal relatietypes aan de database toevoegen. Ga naar menu-optie Beheer -> Relatietypes om alle relatietypes in uw database te zien. Zie hier een voorbeeld:

Klik op '+' aan de rechterkant om een nieuw relatietype toe te voegen. Er wordt onderaan een lege regel toegevoegd waar u een nieuw relatietype kunt toevoegen. Geef een naam en kies een kleur. Klik op Opslaan aan de rechterkant om het item op te slaan en het wordt toegevoegd als relatietype. Nu kunt u het voor iedere relatie in de database gebruiken.

Wilt u nu een groep relaties het nieuw toegevoegde relatietype geven? Dat kan heel gemakkelijk! Voer een massale relatie-aanpassing uit op Relatielijst-scherm.