1.1 Registratie

SpinOffice icon

Nadat u de applicatie van onze website of uit de App Store heeft gedowload, wordt het volgende icoon op uw bureaublad of Launchpad getoond. Indien u deze opent wordt de registratie pagina geopend.

Vul uw voor- en achternaam, bedrijfsnaam en e-mailadres in om uw gratis account aan te maken. Er wordt direct een versleutelde database gecreëerd en u belandt direct in uw eigen beveiligde omgeving. Iedere keer dat u inlogt, wordt uw e-mailadres al als gebruikersnaam getoond en u hoeft alleen nog maar uw wachtwoord in te voeren.

Uw SpinOffice database is toegankelijk vanaf iedere desktop en laptop, Mac (OS X 10.7 en later), Windows PC, iPhone, iPad en Android apparaten, zolang u beschikt over een internetverbinding en de software heeft geïnstalleerd.

1.2 Uw Home dashboard

Nadat u de introductievideo heeft bekeken en uw collega's heeft uitgenodigd om deel te nemen binnen de database, komt u binnen op uw Home dashboard. Dit geeft een overzicht van de meest belangrijke informatie binnen uw database. Het bevat verschillende widgets zoals de laatste relaties waar u iets mee/voor gedaan heeft, uw meest recente e-mails, huidige taken en al uw aankomende afspraken. Er zijn meer widgets beschikbaar via het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek.

Bekijk per widget de korte video's om te zien wat de feature kan en doet. Binnen iedere widget (behalve bij taken) bieden wij u de mogelijkheid om data te importeren. Dus relaties, e-mails en agenda items kunnen worden geïmporteerd. Gebruik hiervoor de importeer-knop of het hamburger icoon, menu-optie Importeren binnen de betreffende widget.

We leggen graag de importmogelijkheden aan u voor. Vul uw database met bestaande data:

1. Importeer bestaande relaties: vanuit bijv. Outlook, LinkedIn, Google of een ander platform dat een export naar .CSV, .XLS of .XLSX formaat toestaat. Andere opties zijn  de snelle import van al uw Mac OS X Contacten, Office 365 Contacten of Mailchimp subscribers. Bekijk paragraaf 3.3 Nieuwe relaties toevoegen voor meer informatie.
  2. Configureer uw bestaande e-mail: middels een wizard helpt SpinOffice u bij het invoeren van uw inkomende mailserver instellingen. Indien uw account IMAP toestaat worden de inbox map, verzonden items en de prullenbak gesynchroniseerd. Alle e-mails worden bij binnenkomst op basis van het e-mailadres automatisch gekoppeld aan de juiste relatie en gearchiveerd in het persoonlijke archief van de relatie.
    Voeg meerdere e-mailaccounts toe via uw Home dashboard of binnen het Relatie-scherm, menu-optie Beheer -> E-mail -> E-mailinstellingen. Bekijk paragraaf 5.1 E-mail configuratie voor meer details.
  3. Importeer uw agenda's: vanuit Mac Calendar en Office 365 kunnen uw afspraken worden geïmporteerd. In de gratis Limited-versie importeren we de afspraken van de laatste en aankomende 30 dagen, in de Pro-versie worden alle afspraken geïmporteerd.

Zo heeft u uw database snel gevuld en kunt u direct efficiënter werken!

Op onze website hebben we beknopte Aan de slag lijst met belangrijke stappen toegevoegd die u kunt nemen om uw database in te richten en een goede start te maken.