Aan de slag met de Xelion VoIP integratie

Gewijzigd op Wed, 24 Aug 2022 om 12:00 PM

SpinOffice CRM biedt een integratie met Xelion VoIP. Door SpinOffice CRM aan Xelion te koppelen kunt u met VolP bellen, gebeld worden en dus direct gebruik maken van Xelion vanuit SpinOffice. Inkomende gesprekken worden gesignaleerd binnen uw SpinOffice CRM omgeving. Inkomende en uitgaande gesprekken worden herkend en gekoppeld gebaseerd op het telefoonnummer. Telefoonnummers worden herkend en SpinOffice maakt automatisch een gespreksnotitie aan. Er is een automatisch logging en tijdregistratie van alle gesprekken én indien gewenst worden geluidsopnamen automatisch opgeslagen bij de relatie in SpinOffice CRM.

De voordelen van de SpinOffice CRM VoIP VoIP integratie op een rij:

• Direct bellen vanuit SpinOffice CRM (Click-to-Dial)
  • Automatische logging en tijdregistratie van gesprekken
  • Automatische opslag van geluidsopnamen (indien gewenst)
  • Werkt op Windows en Mac
  • SpinOffice CRM maakt automatisch gespreksnotities aan
  • Herkenning en koppeling van ingaande en uitgaande gesprekken
  • Zelfs bellen via de Xelion iOS of Android app
    (Click-to-Dial werkt alleen niet op iOS)

Wat zijn de vereisten?

• een Xelion account
  • een SpinOffice Pro- of Enterprise licentie

Hoe de Xelion-integratie te activeren?

1. Vraag een prijsopgave aan bij Samson IT, de IT-partner waarmee SpinOffice CRM de integratie mee heeft ontwikkeld. Wij ontvangen bericht van Samson IT Xelion als uw Xelion Plus omgeving is geactiveerd.
  2. U ontvangt bericht en toegang tot uw Xelion Plus portal.
  3. Log in binnen uw portal op https://apps.smartxps.com/login.
  4. Ga naar SpinOffice CRM aan de linkerkant:
  5. Kopieer de 'Webhook url' naar uw klembord.
  6. Open SpinOffice CRM.
  7. Klik op het 'hamburger'-menu pictogram linksboven in.
  8. Ga naar Beheer > Integraties en plak de Webhook url vanuit uw klembord in het Xelion API key veld om de VoIP-integratie te activeren.
  9. Klik op Test Access om te kijken of het werkt.
  10. Indien de API-connectie met SpinOffice CRM succesvol is, is de integratie actief.
  11. Ga naar Gebruikers om SpinOffice gebruikers te koppelen aan Xelion gebruikers.

Let op: een Xelion abonnement is vereist. Er zijn geen eenmalige opstartkosten maar Xelion hanteert wel een maandelijks abonnementstarief van € 45 per gebruiker.