Ga naar menu-optie Beheer -> E-mailsjablonen en:

1. Klik op de tweede menu icoon 'Open' en selecteer het 'Standaard e-mailsjabloon' in drop-down menu. Het sjabloon wordt weergegeven:
  2. Het <<Geachte>> veld wordt automatisch gevuld met de naam van de relatie die u mailt indien u vanuit de relatiekaart een nieuwe mail opstelt. Zo kan de aanhef zijn "Beste Hugo," of "Geachte heer Van der Horst", afhankelijk van wat in het aanhef/geslacht veld op de relatiekaart is aangegeven (formeel of informele aanhef).
  3. Alle andere merge-velden vermeld in de footer en het logo-gedeelte worden ook bij het opstellen van een nieuw e-mailbericht automatisch gevuld met uw eigen contactgegevens (ingevuld bij Beheer -> Persoonlijke instellingen).
  4. Vul de footer van het standaardsjabloon aan met bijvoorbeeld uw bedrijfsadres, wijzig het lettertype, de kleur of lettertype grootte, voeg andere merge-veld toe uit het - Mijn lijst - drop down menu of plaats een link naar uw website.

Wilt u uw eigen sjabloon helemaal zelf opstellen? Klik dan op 'Nieuw' bovenin en er wordt een nieuw/kopie van het standaard gemaakt. Als u klaar bent, klik dan op 'Opslaan' en geef een eigen onderwerp mee. Om ervoor te zorgen dat dit nieuwe sjabloon als standaard wordt aangeroepen voor een nieuw e-mailbericht of bij antwoord/doorsturen, klikt dan op de 'Actietype' bovenin en selecteer het nieuwe sjabloon bij de desgewenste acties.

Indien u klaar bent met het sjabloonbeheer, sluit deze template-builder, klik op de 'Ververs' knop om de database te updaten en het sjabloon dat u zojuist heeft gemaakt is nu beschikbaar. Om dit aan te roepen, klik op het pijltje naast het e-mail icoon in de werkbalk op relatiescherm en het sjabloon wordt in een nieuwe venster/tabblad geopend met de ingevulde merge-velden.