POP3 en IMAP4 zijn twee protocollen voor het verbinden met een e-mailaccount.

Van de twee opties is IMAP4 het aanbevolen protocol wanneer u uw e-mails wilt kunnen ontvangen en verzenden van meerdere apparaten, zoals een laptop van het werk, een computer thuis, een tablet, smartphone of ander mobiel apparaat. Maak gebruik van uw gesynchroniseerde account vanaf elk apparaat met IMAP4.

POP3 download e-mailberichten van een server naar een enkele computer en verwijdert deze vervolgens van de oorsprokelijke mailserver. Omdat uw berichten worden gedownload naar een specifieke computer of apparaat en vervolgens worden verwijderd van de server, kan het voorkomen dat e-mailberichten ontbreken of uit uw Postvak IN verdwijnen indien u probeert om uw mail te controleren vanaf een andere computer.

SpinOffice CRM ondersteunt zowel POP3 en IMAP4.