Voorkom dat uw uitgaande mail, verzonden vanuit SpinOffice,  door de ontvanger als SPAM wordt gemarkeerd of zelfs niet wordt afgeleverd. Hoe kunt u dit voorkomen? Voor het versturen van uw mailberichten maakt u gebruik van onze mailserver. Onze mailserver moet dus eenmalig in de DNS settings van uw domein worden toevoegen aan de zogenoemde 'SPF records'. Hiermee markeert u onze mailserver dus als 'veilige verzender'.

SPF records aanpassen

Kunt u zelf inloggen binnen uw domeingegevens? Ga dan naar de DNS settings. Heeft u een externe domeinbeheerder, die weet precies hoe en waar het moet worden aangepast.

De SPF-records worden ingesteld in de DNS settings van de domeinnaam. Er zijn twee mogelijke opties:

1. Uw domein heeft nog geen SPF record

Maak een nieuw TXT record aan en plak de volgende regel in het tekstvak:

v=spf1 include:spf.spinoffice-crm.com ~all

2. Uw domein heeft wel al een SPF record

Voeg de volgende tekst toe aan het TXT record:

include:spf.spinoffice-crm.com

Nadat u de wijziging heeft aangebracht, zullen deze binnen 24 uur actief zijn. Vanaf dat moment wordt uw uitgaande mail vanuit SpinOffice als 'veilig' gezien.