Er kan een onbeperkt aantal relatietypen aan de database worden toegevoegd. Maak uw eigen kaarten voor elk type relatie, met aangepaste velden en kleuren. Hoe doet u dat:

• Ga naar menu-optie Beheer -> Relatietype.
  • Klik op het '+' icoon in de linker benedenhoek.
  • Een blanco nieuwe relatietype format verschijnt waar u de relatiekaart vanuit helemaal naar wens kan opbouwen.
  • Probeer de "Kopie van" optie in de linker benedenhoek om een kopie te maken van een bestaande indeling. Pas de labels en de kleur aan en geef dit nieuwe relatietype een unieke naam.
  • Als u niet zeker weet welk veld waar terecht komt op de relatiekaart, bekijk dan paragraaf 3.2 Uitleg van de labels & velden op de relatiekaart voor meer informatie.

Zodra het relatietype is aangemaakt en opgeslagen, graag het relatiekaart-scherm van SpinOffice verversen. Daarna is uw nieuwe relatietype toegevoegd en beschikbaar voor iedere relatie in de database. Klik op 'Bewerken' op de relatiekaart en pas het veld 'Relatietype' naar wens aan.