Een individuele relatie kan worden toegevoegd via menu-optie Nieuw -> Relatie of via de '+' knop op het Relatie-scherm. In beide gevallen verschijnt een pop-up  waarin alle relevante informatie kan worden ingevuld. In het veld 'Relatietype' kunt u aangeven welk type u de relatie wilt meegeven, bijvoorbeeld een bedrijf, leverancier, persoonlijke vriend, prospect etc. Als u alles heeft ingevuld, klikt dan op Opslaan en de nieuwe relatie zal worden toegevoegd en getoond.

Het is ook mogelijk om contacten toe te voegen vanuit je Inbox. Klik op de '?' icoon voor de naam van een onbekende ontvanger om deze als nieuw contact aan de database toe te voegen.

In alle gevallen verzamelt SpinOffice alle e-mailberichten van en naar dit e-mailadres en koppelt dit aan de relatiekaart.

Voeg meerdere relaties toe via een massa-import. Op dit moment is massale import uit .CSV / .XLS-bestand, Mac Contacten, Office 365 of Mailchimp mogelijk. Lees hier hoe u een massa-import uitvoert.