Er zijn verschillende menu-lagen bovenaan het applicatievenster. In onderstaande afbeelding laten we zien welke het zijn en we zullen ze alle drie met doornemen:

De eerste laag is het systeem menu zoals u gewend bent op uw Mac. U treft hier alle menu-opties. Indien u SpinOffice voor het eerst opent, raden we u aan eens rustig door het menu te gaan zodat u weet wat u waar kan vinden. Enorm veel onderdelen in SpinOffice kunnen naar wens worden aangepast; deze treft u onder menu-optie Beheer. In hoofdstuk 12 worden alle onderdelen van dit menu-gedeelte besproken.

De tweede laag zijn de scherm tabbladen. Er zijn drie punten die hierbij het vermelden waard zijn:

1. Het is in te stellen welke tabbladen u opent wenst te hebben indien SpinOffice opstart. Ga naar menu-optie Beheer -> CRM voorkeuren -> Standaard tabs. Zie hieronder:

Vink de schermen aan waarvan u wilt dat deze standaard geopend moeten worden bij inloggen. Indien een scherm niet is aangevinkt, kan deze altijd worden aangeroepen als nieuw tabblad via menu-optie Ga naar.
  2. Wilt u uw postvak in of agenda open hebben op een tweede scherm? Geen probleem, sleep het tabblad gewoon buiten SpinOffice! Dit kan heel soepel werken.
  3. Veel nieuwe schermen, zoals memo’s, nieuwe e-mailberichten, telefoonnotities etc. worden in een nieuw tabblad geopend. Indien u op ‘Verzenden’ klikt zal het tabblad automatisch sluiten en in de achtergrond verwerkt worden.

De derde laag is het relatie/archief tab: troggel tussen de relatiekaart met alle gegevens van uw relatie en het achterliggende persoonlijke archief met alle communicatie.