In SpinOffice CRM een gebruiker is iemand die persoonlijke toegang heeft, records beheert, zijn eigen- of die worden gedeeld door andere gebruikers binnen de organisatie. De op rechten gebaseerde beveiliging zorgt ervoor dat gegevens toegankelijk zijn voor gebruikers. Aan de andere kant zorgen rollen ervoor dat gebruikers alleen toegang hebben tot de relevante functies in CRM. Er zijn ook 'Groepen' waarmee u toegang op dataniveau kunt uitbreiden naar andere gebruikers met een vergelijkbaar functieprofiel.

Alle drie de onderstaande onderdelen zijn Pro-functies en niet mogelijk om te beheren in een Limited-account.

Gebruikers beheren

Ga naar Beheer -> Gebruikers om alle gebruikers in uw SpinOffice database te beheren. Werknemers die uitdienst treden kunnen worden gedeactiveerd en u kunt hier alle rechten per gebruiker instellen. Voor gebruikers met beperkte rechten is het gebruikersbeheer-gedeelte niet toegankelijk. Gebruikers met een gratis Limited licentie hebben wel al de mogelijkheid om gebruikers toe te voegen via menu-optie Nieuw -> Collega's uitnodigen.

Rollen & rechten per gebruiker

Creeer rollen en definieer de toegangsrechten per rol en dus ook voor iedere gebruiker. Voorbeelden van rollen, die er standaard in zitten zijn Super beheerder, Beheerder, Gebruiker en Alleen-relatiescherm. Om deze te kunnen beheren, ga naar Beheer -> Gebruikers, klik op een gebruiker en vervolgens op het bewerk-icoon aan de rechterkant van de gebruikerskaart.

Groepen beheren

U kunt groepen aanmaken (verkoop, management team, etc.) en hier relaties voor aanvinken (op de relatiekaart tabblad GROEP aan de rechterkant) en gebruikers rechten geven per groep. Standaard is er alleen een groep ‘Iedereen’, waar alle relaties onder vallen. Maar zo kunt u relaties/groepen afschermen waarvan u als admin-gebruiker niet wilt dat iedereen die mag zien. Het is een relatief ingewikkeld traject om dit in te stellen, wij helpen vaak bij de inrichting hiervan.

Zoals gezegd heeft het rollen & rechten gedeelte enige support van onze kant nodig bij het opzetten hiervan. Neem dus contact met ons op indien wij u hierbij kunnen helpen.