Tweestapsverificatie (ook bekend als twee-factor authenticatie) is een optionele maar zeer aan te bevelen beveiligingsfunctie in een Pro-account. Na activering heeft SpinOffice CRM een zescijferige beveiligingscode nodig naast uw wachtwoord wanneer u inlogt.

Tweestapsverificatie instellen

1. Log in binnen SpinOffice.
  2. Ga naar menu-optie Beheer -> CRM voorkeuren -> Beveiliging.
    (Als u de optie CRM voorkeuren niet heeft in het beheerdersmenu dan heeft u niet voldoende rechten. Vraag de 'superbeheerder' in uw database of hij/zij de optie wil activeren)
  3. Vink 'Activeer 2-factor authenticatie met Google Authenticator'.
  4. Klik op 'Opslaan' om dit voorkeurenscherm te sluiten.
  5. Tweestapsverificatie is nu actief vanaf de eerstvolgende keer dat u of uw collega's inlogt.

Download de Google Authenticator App

Er zijn verschillende mobiele apps beschikbaar die een unieke tijdgevoelige beveiligingscode kunnen genereren, maar we adviseren u om Google Authenticator te gebruiken om mee in te loggen bij uw SpinOffice-account:

Eerste keer inloggen bij SpinOffice met tweestapsverificatie

Nadat u de app hebt gedownload, volgt u de volgende stappen om de authenticator app voor SpinOffice te gebruiken:

1. Open SpinOffice.
  2. Voer uw wachtwoord in (stap 1).
  3. Een QR code wordt getoond.
  4. Op uw mobiele telefoon opent u de Google Authenticator App en kies er voor om een nieuwe account toe te voegen.
  5. Gebruik de camera van de telefoon om de QR code op het inlogscherm van SpinOffice te scannen.
  6. Voer de unieke zescijferige beveiligingscode in die de Google Authenticator app voor u heeft gegenereerd.
  7. Klik op 'Valideer' om toegang te krijgen tot SpinOffice (stap 2).

Daarna gaat het inloggen als volgt...

1. Open SpinOffice.
  2. Voer uw wachtwoord in.
  3. Voer de unieke zescijferige beveiligingscode in die de Google Authenticator app voor u heeft gegenereerd.
  4. Klik op 'Valideer' om toegang te krijgen tot SpinOffice.

Zolang u beschikt over uw telefoon / Google Authenticator-app, kunt u van computer wisselen en inloggen binnen SpinOffice; nadat u het accountwachtwoord heeft ingevoerd wordt er om een nieuwe verificatiecode gevraagd.

Heeft u een nieuwe QR-code nodig

Wanneer u een nieuwe telefoon heeft, dan dient u de QR-code te resetten.

1. Open SpinOffice.
  2. Voer uw wachtwoord in.
  3. Kies 'Reset QR per e-mail'. Wij sturen vervolgens een e-mail met een link, klik daar op.
  4. SpinOffice toont een nieuwe QR code die u kunt scannen met de Google Authenticator App.
  5. Voer de nieuwe zescijferige beveiligingscode in die de Google Authenticator app voor u heeft gegenereerd.
  6. Klik op 'Valideer' om toegang te krijgen tot SpinOffice.

Als u uw telefoon verliest en u kunt niet meer inloggen in SpinOffice, dan kunnen collega's met beheerdersrechten tijdelijk de tweestapsverificatie voor alle gebruikers tijdelijk uitschakelen in het CRM voorkeuren scherm.

Let op: Wanneer tweefactorauthenticatie is geactiveerd, kunt u niet meer inloggen met de optie 'wachtwoord onthouden'. Het is ook belangrijk om te beseffen dat u niet langer kunt inloggen binnen SpinOffice zonder uw telefoon in de buurt te hebben.