SpinOffice helpt u met het configureren van uw e-mailaccount(s) d.m.v. een slimme wizard in de Postvak IN. waarbij u de juiste accountgegevens (gebruikersnaam & wachtwoord) en inkomende e-mailserver gegevens (IMAP) van de e-mailaccount (s) dient in te voeren. Totdat uw e-mail correct is geconfigureerd wordt in de Postvak IN in SpinOffice de volgende pop-up getoond:

Vul uw e-mailadres en wachtwoord in en klik op 'Verbinden. SpinOffice zal vervolgens proberen de juiste serverinstellingen van uw domein te vinden. Indien de instellingen niet zijn gevonden klikt u op 'Handmatig configureren' en vervolgens helpen we de accountinstellingen te vinden:

Selecteer uw accounttype en de voor u geldende gegevens en klik op 'Test toegang'. Onderaan het scherm verschijnt een bericht met het testresultaat. Probeer aan de hand van de melding tot de juiste gegevens te komen. Indien het niet lukt, vraag voor de zekerheid de juiste accountgegevens + IMAP gegevens aan uw provider. Indien het hierboven getoonde groene vinkje wordt getoond dan heeft SpInOffice succesvol verbinding kunnen maken. Klik op 'Opslaan' om verder te gaan.

Als u eenmaal op 'Opslaan' heeft geklikt, ook al zijn de eggevens foutief, dan zullen wij u per e-mail op de hoogte van de status van uw berichten. Als het een lange tijd duurt om uw e-mailberichten te importeren, bijvoorbeeld als er 2500 berichten in uw ontvangen en verzonden map, dan ontvangt u een bericht als alles is binnengehaald. Indien accountinformatie onjuist is dan informeren we u over de aard van de foutmelding en de configuratiewizard blijft getoond in de Postvak IN.

in de gratis versie van SpinOffice worden alle inkomende, verzonden berichten en uw prullenbak van de laatste 30 dagen geïmporteerd in uw Postvak IN. In de betaalde Pro versie halen we ongelimiteerd alle berichten van alle geconfigureerde mailadressen binnen.

Indien u niet de IMAP-instellingen van uw domein(en) weet of u er niet slaagt het in te stellen, sla dan ook de instellingen op waarvan u dacht dat ze zouden moeten werken zodat wij deze informatie kunnen gebruiken om het samen met u wel werkende te krijgen!