Verifieer uw domein met SpinOffice CRM door de SPF-records van uw domein te wijzigen.

Wat is SP?

SPF is een open standaard, zodat de eigenaar van een domein een openbare lijst met 'veilige' afzenders kan bieden. Als u bijvoorbeeld een applicatie zoals SpinOffice CRM gebruikt om uw e-mails te verzenden en daarnaast mailChimp gebruikt om uw marketing e-mails te verzenden, wilt u beide diensten opnemen als veilige afzenders. Op deze manier kunnen inkomende mailservers controleren of de e-mail afkomstig is van een server die toestemming heeft om namens u te verzenden. Als het bericht afkomstig is van een server die niet op uw lijst staat, kan de inkomende server het als fake/SPAM beschouwen en het zo behandelen.

Hoe implementeer ik SPF op mijn domein?

Uw domeinprovider weet precies hoe en waar het moet worden aangepast; SPF-records worden ingesteld in de DNS-zone van de domeinnaam. Er zijn twee mogelijke opties:

1. Uw domein heeft nog geen SPF record

Maak een nieuw TXT record aan en voer in:

v=spf1 include:spf.spinoffice-crm.com ~all

2. Uw domein heeft wel al een SPF record

Voeg de volgende tekst toe aan het TXT record:

include:spf.spinoffice-crm.com

Nadat u de gewenste SPF wijziging heeft aangebracht, zullen deze na 24-48 uur actief zijn.

Hoe kan ik de SPF records van mijn domijn checken?

Ga naar https://mxtoolbox.com/spf.aspx, voer uw domein in (zonder http of www) en klik op de oranje "SPF Record Lookup" button.

De volgende pagina wordt weergegeven. (Als voorbeeld tonen we de records van ons domein)

Het groen gearceerde gebied toont de huidige structuur van de SPF-records van uw domein. Dit zal altijd verschillen van de bovenstaande afbeelding. Maar u kunt in ons voorbeeld zien dat het vereiste SPF-record spf.spinoffice-crm.com bevat. Dat moet dus worden toegevoegd aan de DNS-zone van uw domein.

Geeft uw SPF check hetzelfde resultaat? Perfect, dan heeft u het record succesvol toegevoegd!