Mac contactsInstalleer de Relatie Synchronisatie via CardDAV zodat alle relaties in SpinOffice CRM gesynchroniseerd worden naar uw iOS Contacten applicatie en vice versa! Volg de stappen in de handleiding hieronder.

• Zorg ervoor dat u binnen SpinOffice de relatie-sync heeft geactiveerd, ga naar menu-optie Beheer -> Persoonlijke instellingen -> Synchronisatie.
  • Op uw iPhone / iPad, ga naar Instellingen -> Contacten -> Accounts.
  • Klik op Nieuw account -> Anders en kies Voeg CardDAV account toe.
  • Het volgende scherm wordt getoond:

• Voer de volgende informatie in:
    • Servernaam: sync.spinoffice-crm.com
    • Gebruikersnaam: [voer het e-mailadres in waarop u de activeringse-mail heeft ontvangen]
    • Wachtwoord: [het wachtwoord waarmee u inlogt binnen SpinOffice]
    • Beschrijving: bijvoorbeeld ‘Zakelijke contacten’ of ‘SpinOffice contacten’
  • Klik op Volgende en de account wordt geverifieerd.
  • Het volgende scherm wordt getoond:

• We adviseren u te kiezen voor Behoud op Mijn iPhone zodat uw bestaande contacten niet verloren gaan.
  • Klik op Opslaan, de synchronisatie account is nu toegevoegd op uw iOS apparaat.
  • Om uw contacten in uw Contacten applicatie als nieuwe groep op uw iOS te krijgen:
    • Ga naar de iOS Contacten applicatie
    • Klik op Groepen in de linker bovenhoek
    • Klik op de accountnaam die u zojuist heeft aangemaakt
    • Klik op Klaar om te bevestigen
  • Alle contacten die in SpinOffice staan gemarkeerd als te synchroniseren (menu-optie Beheer > Persoonlijke voorkeuren > Synchronisatie) worden vervolgens getoond in de contactenlijst. Wees geduldig, het kan de eerste keer even duren.
  • Aanpassingen aan relatiegegevens worden gefetcht (opgehaald) en niet gepusht. Voor deze CardDAV account is fetch als standaard ingesteld, met als interval 15 minuten.
  • Beheer het fetch-schema voor deze account via uw iOS Instellingen -> Contacten -> Accounts -> Nieuwe gegevens:
    • Onderaan kunt u het fetch interval voor ophalen naar wens aanpassen.
    • Bij ‘Handmatig’ worden uw relaties gesynchroniseerd indien u de Contacten applicatie op uw apparaat opent. Wij raden u aan deze optie te kiezen.

Het kan ongeveer 15 minuten duren voordat uw SpinOffice relaties op uw apparaat staan. Dus wees niet te snel met het aanpassen van instellingen indien er niets gebeurd. Mocht de contactenlijst na 30 minuten nog steeds leeg blijven, neem dan contact met ons op. Alle relatie aanpassingen worden gesynchroniseerd binnen alle apparaten waar deze CardDAV account op is geconfigureerd.