Eerst twee vragen vooraf:

1. Wilt u een Gmail account configureren? Bekijk dan eerst deze checklist
  2. Betreft het een me.com, iCloud.com of mac.com account? Dit type account vereist tegenwoordig een 'app-specificiek wachtwoord' voor IMAP. Klik hier hoe dat voor SpinOffice kan worden aangemaakt binnen uw iCloud-account.

Is geen van beide het geval, volg dan onderstaande stappen in SpinOffice om uw e-mailaccount te integreren:

• Binnen uw Home dashboard, klik op de knop 'E-mail configureren' in de Postvak IN-widget, of ga naar het Postvak IN tabblad / venster.
  • De volgende popup wordt getoond:
  • Wordt de popup niet getoond? Ga dan naar het Postvak IN tabblad / venster, dan het tandwiel-pictogram rechtsboven in uw scherm, kies 'E-mail accounts' en dan het '+' pictogram.
  • Kies de gewenste e-mailaccount type.
  • Voer het e-mailadres in en klik op 'Start'.
  • Voer het accountwachtwoord in.
    • Office 365: volg de stappen en SpinOffice maakt verbinding met uw Office 365-account.
    • Outlook: volg de stappen en SpinOffice zal verbinding maken met uw Outlook-account.
    • Gmail: het maakt automatisch verbinding. Het kan zijn dat SpinOffice wordt geblokkeerd om verbinding te maken. Doorloop deze checklist om dat op te lossen.
    • IMAP: SpinOffice zal proberen de juiste IMAP-instellingen te vinden. Klik op Serverinstellingen weergeven om handmatig de juiste accountgegevens in te voeren.
  • Klik op 'Verbinden' om verbinding te maken.
  • Na een paar minuten laat SpinOffice u het resultaat zien:
    • Als de verbinding tot stand is gebracht, wordt de installatiewizard gesloten en komen uw e-mails binnen.
    • Geen verbinding. pas dan de accountgegevens aan: uw accountnaam, wachtwoord en inkomende e-mailserver. Tip: controleer hoe het account is geconfigureerd op uw telefoon, daar worden dezelfde IMAP-instellingen gebruikt.
  • Als SpinOffice blijft melden dat we geen verbinding kunnen maken, neem dan contact met ons op voor gratis ondersteuning om het probleem op te lossen.

Als de verbinding tot stand is gebracht, gaat u naar Inbox om alle inkomende berichten te zien.

In de gratis Limited-versie kunt u 1 e-mailaccount koppelen. Alle berichten van de afgelopen 30 dagen komen in uw Postvak IN. Met een Pro-licentie worden voor 5 e-mailaccounts alle inkomende berichten, verzonden items en prullenbak items gesynchroniseerd.

Ziet u een rood tandwiel-pictogram rechtsboven in uw Postvak IN? Dan is er iets mis met de e-mailinstellingen. Dubbelklik op de accountnaam, voer de IMAP-instelling handmatig in / pas deze aan en test de verbinding.