Eerst twee vragen vooraf.

1. Wilt u een Gmail account configureren? Klik hier voor de snelle configuratie-stappen.
  2. Betreft het een me.com, iCloud.com of mac.com account? Dit type account vereist tegenwoordig een 'app-specificiek wachtwoord' voor IMAP. Klik hier hoe dat voor SpinOffice kan worden aangemaakt binnen uw iCloud-account.

Is geen van beide het geval, volg dan onderstaande stappen in SpinOffice om uw e-mailaccount te integreren:

• Ga naar menu optie Beheer -> E-mail -> E-mailinstellingen op het relatiekaart-scherm om een overzicht te krijgen van alle geconfigureerde e-mailaccounts.
  • Klik op het '+' icoon linksonder.
  • Voer uw e-mailadres en het wachtwoord in en klik op Verbinden. (Is het een Gmail/Google account? Klik hier voor de stappen)
  • SpinOffice probeert de juiste IMAP gegevens te vinden. Even geduld of klik op Annuleren om terug te gaan.
  • Na een paar minuten laat SpinOffice u het resultaat zien:
    • Als er verbinding tot stand is gebracht, sla de instellingen dan op en sluit het venster.
    • Zo niet, klik dan op Handmatig configureren en voeg het accounttype, de accountnaam (kan afwijken van het e-mailadres), het accountwachtwoord en de inkomende e-mailserver toe. (tip: controleer hoe het account is geconfigureerd op uw telefoon, daar worden ook de IMAP-instellingen gebruikt)
  • Als u ervan overtuigd bent dat alle instellingen correct zijn, kiest u eerst Test toegang om te zien of SpinOffice verbinding kan maken.
    • Als er verbinding tot stand is gebracht, sla de instellingen dan op en sluit het venster.
    • Als dit niet het geval is, lees dan de melding van SpinOffice aandachtig en probeer of u het probleem zelf kunt oplossen.
  • Wanneer SpinOffice blijft zeggen dat we geen verbinding kunnen maken, sla dan de instellingen op en neem contact met ons op voor gratis ondersteuning om het probleem op te lossen.

Is uw e-mailaccount succesvol geïntegreerd? Sluit dan het scherm met e-mailinstellingen en ga naar uw Postvak IN om alle e-mails binnen te zien komen. Als het wat langer duurt dan verwacht, log dan uit en log opnieuw in. Dat zal de synchronisatie forceren om al uw e-mailberichten binnen te halen.

In de gratis Limited versie van SpinOffice worden alle berichten van de afgelopen 30 dagen in uw Postvak IN geplaatst. Met een Pro-licentie worden alle inkomende berichten, verzonden items en prullenbak items gesynchroniseerd.

Ziet u een rood uitroepteken in het E-mailinstellingen scherm naast de accountnaam? Dan is er iets mis met de accountinstellingen. Dubbelklik op de accountnaam en voer handmatig de IMAP-instelling in / pas deze aan en test de verbinding opnieuw.