Gmail maakt gebruik van het verificatieprotocol "OAuth 2.0", wat betekent dat alle verzoeken aan de Gmail API moeten worden geautoriseerd door een geverifieerde gebruiker. SpinOffice is door Google geverifieerd als vertrouwde ontwikkelaar en daarom is het mogelijk om uw Gmail-account te configureren met het verificatieprotocol "OAuth 2.0" van Google.

Het OAuth 2.0-protocol maakt het relatief eenvoudig voor vertrouwde apps zoals SpinOffice om te integreren. Volg de onderstaande stappen in SpinOffice om verbinding te maken met uw Gmail-account:

• Ga naar menu optie Beheer -> E-mail -> E-mailinstellingen op het relatiekaart-scherm om een overzicht te krijgen van alle geconfigureerde e-mailaccounts.
  • Klik op het '+' icoon linksonder.
  • Voer uw e-mailadres in en SpinOffice voegt automatisch de optie "Authenticatie methode" toe.
  • Kies de authenticatie methode "OAuth 2.0" en klik op Verbinden.
  • Een nieuw venster wordt geopend. Log in binnen uw  Gmail account door het invoeren van uw e-mailaccount gegevens, en kies daarna Inloggen.
  • Er wordt toestemming gevraagd om SpinOffice toegang te geven tot uw e-mailaccount. Klik op Toestaan
  • Het venster sluit en u wordt teruggeleid naar het bovenstaande venster, waarbij de nieuwe account erbij vermeld staat. Het account is toegevoegd.

Sluit het E-mailinstellingen scherm en ga naar je Postvak IN om alle e-mails binnen te zien komen.

Als het wat langer duurt dan u denkt, log dan uit en log opnieuw in. Dat zou de synchronisatie moeten forceren om al uw e-mails binnen te halen.

Blijft er een rood uitroepteken voor de accountnaam staan? Dan is er iets mis met de instellingen. Dubbelklik op het account, en vul handmatig de IMAP gegevens in die worden weergegeven.