Het is mogelijk om (een ongelimiteerd aantal) e-mailsjablonen te maken en te gebruiken.

• Ga naar menu-optie Beheer -> E-mail -> E-mailsjablonen.
  • Klik op ‘Nieuw’ om een kopie te maken van het bestaande standaard mailsjabloon. Vul het sjabloon met mail-merge velden als bijvoorbeeld «Mijn E-mail», «Mijn Voornaam», «Mijn Achternaam», «Mijn Bedrijf» etc.. Uw functie is «Mijn Info1».

• Naast de merge-velden kunt u uiteraard zelf de opmaak van het sjabloon naar wens aanpassen. Bestaande sjablonen kunnen erin worden geplakt en middels de ‘HTML’ knop kunt u bestaande code toevoegen.
  • Kies ‘Wijzig’ om het onderwerp te bepalen, bijlagen toe te voegen of de afzender te bepalen (domein-veld: bijv. spinoffice.nl, en dit domein wordt gekozen indien het sjabloon wordt opgeroepen. En kies het tabblad waaronder het sjabloon moet worden opgeslagen. Klik op ‘Opslaan’ om dit venster te sluiten.
  • Indien u het sjabloon en de instellingen heeft gedaan, klikt u op ’Opslaan’.
  • Indien u het sjabloon als standaardsjabloon wilt instellen, kies dan ‘Actietypen’ en selecteer het sjabloon voor uitgaand bericht, beantwoorden en eventueel doorsturen.
  • Sluit dit sjabloonbeheer scherm en ververs SpinOffice. Het sjabloon is nu beschikbaar via het pijltje naast het ‘E-mail’ icoon in de toolbar.

Merge-velden toevoegen in een e-mail handtekening

Ga naar menu-optie Beheer -> Persoonlijke instellingen om alle persoonlijke informatie compleet te hebben. Alle informatie die hier is ingevuld kan gebruikt worden als mail-merge veld in uw e-mailsjabloon.

Indien u een logo heeft geüpload, wordt deze toegevoegd aan het standaardsjabloon in SpinOffice (voor nieuwe databases).