Binnen SpinOffice kunt u op alle relatiekaart velden en kenmerken filteren / selecties maken. Bijvoorbeeld, wilt u een overzicht van al uw prospects zich in hetzelfde land of de postcode bevinden? Of wilt u een mailing sturen naar al uw klanten? Hoe u dat doet zullen we hieronder uitleggen.

Als voorbeeld; we willen graag een overzicht van al onze klanten krijgen om een mailing te sturen:

1. Ga naar een contactpersoon die het relatietype "Klant" heeft.
  2. Klik eenmaal op het relatietype veld "Klant" en kies 'Filter op geselecteerde'.
  3. In de linkerkolom, in plaats van de lijst met contactpersonen, worden alle relaties weergegeven die overeenkomen met het gefilterde criterium relatietype = klant. Alle overeenkomende relaties worden alfabetisch gerangschikt.
  4. Verwijder individuele relaties uit de filter via de 'x' voor de naam.
  5. Nadat u uw filter heeft gemaakt kunt u alle geselecteerden een mailing sturen (lees hieronder hoe), ze allemaal toevoegen aan een favorietengroep of een kenmerk voor iedereen aanvinken (beide via de 'Opties' knop boven de filter) of deze groep exporteren naar Excel (via menu-optie Extra -> Relaties exporteren)

Kies 'Filter exclusief geselecteerde' om het tegenovergestelde resultaat te bereiken. Of selecteer 'Filter op' en voer een term in waarop u wilt filteren. Meedere en combinatie van filters is mogelijk; toon mij al mijn klanten die in 2015 klant zijn geworden

Bekijk deze tutorial waarin we uitleggen hoe u selecties maakt en naar deze groep relaties een mailing kan sturen. Dit zijn in een notendop de stappen;

1. Maak een e-mailsjabloon via Beheer -> E-mail -> E-mailsjablonen.
  2. Maak uw filter zoals hierboven wordt beschreven.
  3. Wanneer alle overeenkomende relaties worden weergegeven in de linkerkolom kunt u uw massamail creëren. Klik op het pijltje naast 'E-mail' in het werkbalk menu.
  4. Selecteer het gemaakte mailsjabloon.
  5. Een pop-up 'Massa e-mails opstellen' verschijnt en het proces start automatisch.
  6. Wanneer het proces is voltooid staan de mails klaar in de 'Concepten' map in uw Postvak IN.
  7. Gebruik de rechter muisknop en kies 'Allen verzenden' en uw groepsmailing wordt verstuurd!