Binnen alle belangrijke hoofdschermen (zoals het relatie/archief scherm, de postvak in, de agenda, de dossierlijst, de bestandenlijst en een open dossier) is er een rechter muisklik menu die veel functies bevat. Voor Windows gebruikers is dit uiteraard niet vreemd, maar voor Mac gebruikers is dit niet perse logisch. Apple noemt de rechtsklik de 'secondary click’.

Een aantal belangrijke plaatsen in SpinOffice waar een menu onder de rechter muisklik bevindt:

• op een relatiekaart, de bewerk- en filteroptie;
  • in het Archief, veel menu-opties bij een archief-item;
  • in de Agenda, menu-opties bij een ingeplande afspraak;
  • in de Postvak IN, veel menu-opties bij een item;
  • in de Dossierlijst en Bestandenlijst.

Standaardactie voor rechtsklik op een MacBook is door met twee vingers op de trackpad te klikken. Een Mac muis bevat wellicht niet de rechtsklik. Dit kan bij Systeemvoorkeuren -> Muis worden ingesteld.

Volg de stappen hieronder om de secondary click te activeren indien uw MacBook op dit moment geen rechterklik functie heeft:

• Ga op uw Mac naar Launchpad -> Systeemvoorkeuren.
  • Selecteer 'Trackpad’.
  • Activeer de optie 'Secondary click’