Mac contacts

Installeer de Relatie Synchronisatie via CardDAV zodat alle relaties in SpinOffice CRM gesynchroniseerd worden naar de Contacten applicatie op uw MacBook of iMac en vice versa! Volg de stappen in de handleiding hieronder.

• Zorg ervoor dat u binnen SpinOffice de relatie-sync heeft geactiveerd, ga naar menu-optie Beheer -> Persoonlijke instellingen -> Synchronisatie.
  • Selecteer in dit persoonlijke instellingen scherm de relatietypen die u wilt synchroniseren met Mac Contacts (en met iOS-apparaten indien van toepassing).
  • Op uw Mac, ga naar de Launchpad en open Systeemvoorkeuren > Internet Accounts.
  • Klik op het “+” icoon links onderaan.
  • Scrol in het rechtergedeelte van het scherm naar beneden en selecteer Voeg andere account toe.
  • Kies CardDAV account.

• Selecteer als type account: Handmatig.
  • Voer de volgende informatie in:
    • Gebruikersnaam: [voer het e-mailadres in waarop u de activeringse-mail heeft ontvangen]
    • Wachtwoord: [het wachtwoord waarmee u inlogt binnen SpinOffice]
    • Servernaam: https://sync.spinoffice-crm.com
  • Klik op Log in en de account wordt geverifieerd.
  • De sync account is nu toegevoegd als Internet Account.
  • Geef een eigen beschrijving aan deze account, bijvoorbeeld ‘Zakelijke contacten’ of ‘SpinOffice contacten’.
  • Open Mac-contacten en het geconfigureerde CardDAV-account wordt nu aan de linkerkant weergegeven als een nieuw adresboek met de beschrijving die u heeft gegeven.
  • Alle SpinOffice-contactpersonen van de relatietypen die u hebt gemarkeerd om te synchroniseren (zie bullet punt 2 hierboven) verschijnen hier binnenkort.
  • Heb geduld, het kan enkele minuten duren voordat al uw SpinOffice-contactpersonen in het adresboek worden getoond.
  • Opmerking: standaard is iCloud of lokale contacten aan de linkerkant het standaard geselecteerde adresboek. Klik op de CardDAV-accountbeschrijving die u hebt gegeven om de SpinOffice-contactpersonen te bekijken. Klik op Alle contacten bovenaan om de contactpersonen uit alle adresboeken te bekijken.

Het kan 15 minuten duren voordat alle SpinOffice relaties in Mac Contacten staan. Dus houd geduld en ga niet direct de instellingen aanpassen als er niets gebeurd. Mocht echter na 30 minuten de lijst in Contacts nog leeg blijven, neem dan contact met ons op.

Alle wijzigingen die u hier voor uw contactpersonen aanbrengt, worden gesynchroniseerd op elk apparaat waarop dit CardDAV-synchronisatieaccount is geconfigureerd.

Houd er rekening mee dat als u uw SpinOffice-wachtwoord wijzigt, dit ook voor het CardDAV-account moet worden gewijzigd. (Op uw Mac, Systeemvoorkeuren -> Internetaccounts)